1 Juni Workshop Slagletter sieraden maken

DETAILS

  • Zaterdag 1 Juni
  • 13:30 tot 16:30
  • Blend Doetinchem (Gasthuisstraat 13)

Altijd al je eigen tekst op een armband willen zetten? Of juist een persoonlijke armband voor iemand anders willen maken? Dan hebben wij iets leuks voor je! Namelijk de workshop ‘Slagletter Sieraden’ maken.

Tijdens deze workshop kun je twee armbanden maken.
Je kunt hierbij kiezen uit aluminium, koper of messing en verschillende breedtes en lengtes. Hier kun je naar wens ook nog één of meerdere bedels aanhangen.
Of je kunt kiezen voor een leren armband met een metalen plaatjes, waarin je je persoonlijke boodschap slaat.

We hebben slagletters in verschillende lettertypes en ook verschillende figuurtjes.

Wat doe je tijdens de workshop?
Eerst krijg je uitleg over het materiaal en het gereedschap waarmee je aan de slag gaat.
Daarna begin je met het oefenen op een oefenplaatje. Hierbij leer je hoe hard je moet slaan om de tekst mooi te krijgen en ook leer je hoe je een tekst mooi op één lijn kunt krijgen.
Heb je dit allemaal onder de knie: dan ga je je eigen sieraad maken.

Als de letters in het metaal zijn geslagen, gaan we de armband afwerken. Dit kan glanzend zijn, mat of geborsteld. Wil je de tekst nog extra accentueren, dan kun je deze nog een kleurtje geven.
Als je voor een leren armband hebt gekozen, dan snijden we het leer op maat en bevestigen we met schroefjes of eyelet, het metalen plaatje op het leer.

Het eindresultaat is een leuke, hippe en vooral persoonlijke armband.

De workshop wordt gegeven door onze eigen Mirjam Welling van Mirquise Sieraden. De kosten van de workshop zijn 35,- pp en dat is inclusief alle materialen, koffie, thee en iets lekkers.
Opgeven kan via bijgaande ticketlink.

 

 

 

 

TICKETS